Cerec 3D - Coroana dentara integral ceramica intr-o singura vizita


 Tehnologia Cerec 3D CAD/CAM - Viitorul medicinii dentare !

 
Cea mai modernă și precisă metodă de reconstituire dentară la nivel mondial, tehnologia Sirona CEREC 3D (CEramic REConstrucion), atât de larg răspândită în Statele Unite ale Americii, este începând din 2012 disponibilă și în cabinetul Smart Dental. Mai puțin de 7% dintre medicii dentiști din întreaga lume utilizează această tehnologie de viitor, printre ei numărându-ne și noi, echipa Smart Dental.
 

Ce înseamnă sistemul CEREC 3D ?

 
Această metodă inovativă de tratament - CEREC 3D (Sirona, Germania), metodă de tip CAD/CAM (Computer Assisted Design - Computer Assisted Manufacture), se bazează pe o cameră de captură video de înaltă acuratețe a detaliilor, conectată la un computer care pe baza imaginilor 3D scanate, va realiza designul integral al restaurației ce va fi plasată pe dintele pregătit. Computerul, în realizarea designului coroanei dentare, va ține cont și de dinții vecini dar și de cei antagoniști, oferind medicului cea mai bună variantă pentru dintele dumneavoastră. După realizarea designului computerizat, informația este transmisă wireless aparatului de frezare ce utilizează instrumente diamantate foarte precise. Acesta, va freza un bloc de ceramică exact după designul realizat cu ajutorul computerului, cu un nivel de precizie măsurat în microni.

Sistemul CAD/CAM CEREC 3D de la Sirona ne permite realizarea în doar câteva minute a restaurațiilor coronare integral ceramice, de tip: Inlay, Onlay, Coroană unidentară. Toate restaurațiile efectuate cu ajutorul sistemului CEREC sunt realizate din blocuri ceramice de cea mai înaltă calitate, disponibile în numeroase culori, potrivit fiecărui caz în parte.

De-a lungul timpului, în cei 27 de ani de la apariția primului sistem CEREC, acesta și-a confirmat precizia și rezistența, devenind cea mai importantă opțiune de tratament restaurativ în Statele Unite și devenind astfel o ramură distinctă în medicina dentară modernă.

În esență, CEREC utilizează tehnologia computerizată pentru reconstrucția completă a unui dinte într-o singură vizită la dentist, utilizând cel mai performant material utilizat în stomatologie - ceramica dentară.


Avantajele sistemului CEREC 3D:


► Realizarea restaurațiilor integral ceramice în aceeași ședință, economisind timp.
► Eliminarea necesității purtării unor lucrări provizorii, până la finalizarea lucrării definitive în laboratorul de tehnică dentară
► Restaurațiile CEREC nu conțin metal ! Astfel, coroana dentară aplicată pe dintele dumneavoastră va folosi un material 100% biocompatibil - ceramica dentară. Se elimină astfel apariția unor alergii, a gustului metalic și a respirației urât mirositoare.
► Se pot efectua tratamente restaurative mult mai conservative, nemaifiind necesară îndepărtarea unei grosimi crescute a dintelui dumneavoastră
► Reprezintă varianta ideală de tratare a unei carii dentare - înlocuirea țesutului dentar alterat prin ceramică și nu prin rășini compozite
► Eliminarea erorii umane în timpul realizării - dintele fiind restaurat cu o restaurație dentară a cărei formă, dimensiune este propusă și realizată integral de către un computer.


Când utilizăm tehnologia CEREC 3D ?


În cabinetul Smart Dental, CEREC a devenit opțiunea numărul 1 în reconstrucția dinților cu o distrucție întinsă (distrucție rezultată în urma unei carii profunde sau în urma înlocuirii unor obturații mari). În aceste cazuri, simplele obturații nu pot fi suficiente pe termen lung, dintele având nevoie de un material superior pentru a avea rezistența necesară - ceramica dentară. De aceea, în locul clasicelor obturații compozite (plombe), la dinții cu distrucție întinsă vom realiza Inlay-uri sau Onlay-uri CEREC - adevărate piese „puzzle” ceramice care vor înlocui cu o precizie de nivel micrometric a zonei distruse a dintelui.

Prin aceste Inlay/Onlay-uri CEREC, noi vom aborda cu mult mai mult simț conservativ tratamentul unui dinte, înlocuind numai ceea ce lipsește în urma unei carii, fracturi, obturații vechi (dorim să păstrăm cât mai mult din dintele dumneavoastră). Astfel, reușim să recontruim dintele dumneavoastră printr-o metodă mult mai conservativă decât clasicele coroane dentare (coroanele necesită o șlefuire integrală a dintelui).

Cheia pentru realizarea acestor tratamente speciale este tehnologia avansată pe care o utilizăm cu succes - Sistemul CEREC 3D.

Pacienții care au trecut atât prin realizarea unei coroane cât și prin realizarea unui Onlay Cerec, vor alege ÎNTOTDEAUNA la următoarea intervenție realizarea unui Onlay - o procedură simplă și conservativă, frumusețea naturală a unui dinte putând fi păstrată.

Suntem 100% siguri că aceasta este stomatologia viitorului și vom încuraja întotdeauna reconstrucțiile coroanare conservative, precise și rezistente în
detrimentul clasicelor obturații (plombe), care nu vor putea asigura rezistența necesară dintelui.


De ce să alegi un Inlay/Onlay CEREC în detrimentul unei coroane sau a unei obturații imense ?


Iată câteva motive:

► CEREC păstrează intact o suprafață maxim posibilă din smalțul natural al dintelui;
► În 90% din situații putem evita plasarea unei coroane pe dintele respectiv, menajând astfel naturalețea dintelui dumneavoastră;
► Tratamentul poate fi realizat într-o singură ședință, economisind timp pentru pacient;
► CEREC utilizează cel mai biocompatibil material la ora actuală - ceramica dentară (are proprietățile cele mai apropiate ale smalțului dentar natural);
► Această tehnologie a fost studiată clinic de peste 22 de ani, una dintre concluziile importante fiind: rezistența sa în timp este extraordinară;
► Nu mai sunt necesare amprentele cu materiale care provoacă senzație de vomă sau murdăresc pacientul - amprentarea se face prin scanare computerizată cu o cameră 3D;
► Nu mai sunt necesare realizarea unor lucrări provizorii și nici nu este nevoie de a doua ședință;
► Restaurările CEREC sunt de o frumusețe naturală, de culoarea dintelui;
► Fără îndoială, este o procedură mult mai simplă decât cea de realizare a unei coroane dentare - pacienții realizează imediat cât de uimitor de simplă și comfortabilă este această procedură.


Care sunt pașii în realizarea unei reconstrucții CEREC ?


Există trei pași simpli:
 

1.

Pentru a fi siguri că te simți perfect confortabil, vom anestezia local dintele care urmează a fi reconstruit, fără ca tu să simți vreo durere.

Apoi îndepărtăm vechea obturație și caria de sub aceasta (printr-o metodă mult mai conservativă decât cea de realizare a unei coroane. Cu ajutorul CEREC, putem să păstrăm intact smalțul sănătos al dintelui - în timp ce în realizarea unei coroane dintele trebuie șlefuit de jur împrejur și redus în înălțime).

La finalul acestui prim pas, dintele va arăta ca un puzzle din care lipsește o piesă.


2.

Cu ajutorul unei camere 3D foarte performante, conectată la aparatul CEREC, vom realiza fotografii tridimensionale ale dintelui preparat.

Apoi, computerul caută într-o bază de date ce cuprinde mii de dinți și determină automat cum arăta dintele tău cand era complet sănătos. O imagine 3D a dintelui va apărea pe ecran iar medicul o acceptă sau realizează mici modificări.
 

3.

Odată finalizat acest pas, informația este transmisă wireless la un aparat care utilizează instrumente diamantate ce vor freza un bloc de ceramică cu o precizie de ordinul micronilor. Acest proces de frezare durează aproximativ 10-15 minute.

După frezarea blocului de ceramică, reconstrucția realizată este verificată pe dinte (astfel încât această „piesă puzzle” care lipsește să se potrivească exact). Se pot realiza mici ajustări în cazul în care este necesar.

Apoi, această reconstrucție este cimentată pe dinte utilizând cimenturi dentare de cea mai bună calitate, activate de lumina emisă de o lampă de fotopolimerizare. Acest proces practic unește „piesa puzzle lipsă” (reconstrucția CEREC) de restul dintelui.

La final, dintele este glazurat si pigmentat astfel încât aspectul final să fie unul cât mai natural.

Având în vedere pecizia și rapiditatea cu care pacientul poate pleca cu o reconstrucție dentară de cea mai bună calitate - ceramica dentară frezată 3D - putem spune că sistemul CEREC nu poate avea rival în reconstrucțiile coronare integral ceramice.


CEREC - „One visit dentistry” !