Consultatie

Bun venit in cabinetul stomatologic SmartDental - dr. Culic !
Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra problemelor din cavitatea ta bucala este necesara o consultatie de specialitate.
In cadrul acesteia, vom discuta pe langa problemele de sanatate generale si Nevoile – Dorintele – Asteptarile tale de la tratamentul stomatologic pe care il vei urma.
Iti vom cere sa completezi un chestionar medical, pentru a ne fi noua mai usor sa intelegem Nevoile pe care le ai din punct de vedere stomatologic.
O radiografie panoramica ne este necesara pentru a avea o imagine de ansamblu asupra problemelor cavitatii tale orale.
Vom realiza cateva fotografii pe baza carora vom discuta Dorintele tale din punct de vedere estetic. Estetica dentara este ramura stomatologiei cu cel mai mare impact asupra personalitatii tale, de aceea vom discuta toate posibilitatile de tratament de care poti beneficia in cabinetul nostru modern.
In urma examenului clinic iti vom propune mai multe planuri de tratament, iar de comun acord vom stabili realizarea unuia dintre acestea. Iti vom putea spune care sa fie Asteptarile tale la finalul acestuia.

Educarea pacientilor este o preocupare continua in cabinetul nostru. Pe langa ilustratiile si explicatiile oferite pacinetilor, in cabinetul Smartdental a fost introdusa tehnologia digitala.
Conform principiului ‘O imagine face cat o mie de cuvinte’, peste 100 de filmuletele de animatie (MediaMed - Canada) care ilustreaza diferite proceduri medicale dentare au fost puse la dispozitia dumeavoastra.
In acest mod, fiind pacientul nostru va aveti putea face o imagine reala asupra tratamentului pe care medicul dentist il va face.
Nu vom lasa nimic la voia intamplarii, dorim sa fim la inaltimea Nevoilor – Dorintelor si Asteptarilor tale.

Cat costa o plomba?

Este o intrebare pe care o auzim des. Un dinte cu un proces carios poata sa aiba diferite grade de distructie coronara, iar solutiile de tratament sunt diferite in functie de situatie. Variante posibile de tratament:
  • obturatie ( plomba),
  • inlay ceramic ( daca mai mult de 40% din structura sa a fost distrusa),
  • tratament endodontic ( daca a fost afectat si nervul), urmat de pivot de fibra de sticla si obturatie sau coroana
  • sau chiar extractie – daca radacina dintelui si sau coroana acestuia sunt compromise.

Ceea ce poate fi considerat de catre un pacient  "un dinte care are nevoie de o plomba" poate avea uneori implicatii mult mai serioase , cu necesitatea unor tratamente complexe.

Aceste lucruri nu pot fi stabilite telefonic ci este nevoie de o Consultatie!