Ortodontie

Ce este tratamentul ortodontic?
Tratamentul ortodontic reprezinta modalitatea de  aliniere si indreptare a dintilor, stabilizarea si corectarea  relatiilor ocluzale intre cele doua arcade.
Inghesuirile si ocluziile incorecte  afecteaza in timp sanatatea dintilor, a gingiilor si a articulatiei temporo-mandibulare. O masticatie deficitara va avea urmari asupra integritatii tubului digestiv.

Am nevoie de tratament ortodontic?

Multe persoane au dintii nealiniati, iar indreptarea acestora nu este doar un deziderat estetic, ci si o imbunatatire a sanatatii oro-dentare.
Atunci cand dintii nu se suprapun corect, muschii maxilarului sunt solicitati suplimentar, ceea ce duce la probleme de articulatii sau chiar la dureri de cap.

Cat dureaza un tratament ortodontic?

Durata tratamentului depinde de severitatea problemei si poate dura de la cateva luni pana la doi-trei ani. Majoritatea pacientilor sunt tratati pe parcursul a unu-doi ani. In acest timp, sunt necesare vizitele la cabinet, la fiecare 4 saptamani. Dupa indepartarea aparatelor ortodontice, de cele mai multe ori este necesara purtarea unui aparat de contentie, pentru a ajuta la pastrarea noii pozitii a dintilor.

Ce este un aparat ortodontic fix?

Indreptarea dintilor necesita o ghidare mai precisa decat cea obtinuta cu un aparat ortodontic mobil. In aceste cazuri se folosesc aparatele fixe, Sarma metalica uneste bracketii si contribuie la schimbarea pozitiei dintilor.
E mai bun un tratament cu un aparat ortodontic fix sau unul mobil?

Ce tratamente ortodontice sunt efectuate in cabinetul Smart Dental?

In functie de specificul fiecarui caz clinic, dupa realizarea de radiografii si modele de studiu, medicul ortodont, dr. Ioana Fodor vă va recomanda aplicarea unui aparat mobilizabil sau fix pentru rezolvarea problemelor dvs.