Profilaxie

Profilaxia dentara este cea mai simpla si cea mai ieftina metoda de tratament stomatologic.
Sub numele de profilaxie dentara sunt reunite toate metodele de prevenire a imbolnavirii tesuturilor dentare.

In cabinetul noastru va oferim urmatoarele servicii de profilaxie dentara:
  • control periodic
  • indrumari priving igiena dentara, metodele de periaj eficiente precum si modul de utilizare al mijloacelor auxiliare de igienizare(ata dentara, periutele interdentare)
  • detartraj, periaj profesional si air-flow (air abrassion)
  • fluorizarea locala
  • sigilarea santurilor si fosetelor
Igiena orala

Igiena cavitatii bucale este de o importanta majora, atat pentru sanatatea noastra, cat si din punct de vedere social deoarece cand intram in contact cu o alta persoana primul impact este cel vizual, iar un zambet frumos este un punct in plus. De multe ori pacientii incearca sa isi realizeze un periaj corect dar din pacate nu stiu cum..... Din acest motiv va vom explica pe larg toate metodele de periaj dentar precum si cum sa folositi metodele auxiliare de igienizare.

Intrebari frecvente:
  • Cum imi aleg periuta de dinti, cand o schimb cu una noua?
  • Cum sa folosim ata dentara?
  • Cum se utilizeaza apa de gura, ce apa de gura alegem?
  • Cum imi igienizez o lucrare protetica, o punte sau o proteza dentara?

Ce trebuie sa facem?
Un detartraj complet cu ocazia controlului stomatologic de doua ori pe an. Trebuie curatati toti dintii, indiferent daca se vede sau nu tartru cu ochiul liber. Astfel se poate preveni aparitia parodontopatiilor.
Sa ne spalam pe dinti in fiecare dimineata si seara, dupa o metoda corecta pe care o poate arata medicul stomatolog. Este foarte important ca metoda de periaj sa fie una corecta, deoarece prin miscari gresite periajul poate deveni nu doar ineficient, ci chiar nociv.

Ce trebuie sa NU facem?

Nu incercati metode "populare" de eliminare a tartrului cu diverse substante. Tartrul nu va disparea, in schimb va puteti intoxica.
Nu amanati detartrajul din cauza ca "tartrul tine dintii la locul lor". Daca dintii sunt mobili, tartrul impreuna cu microbii din el au determinat acest lucru; prin amanare boala evolueaza si medicul stomatolog nu poate trece la alte etape ale tratamentului parodontal.

Fluorizarea locala

Cele mai folosite metode de profilaxie ale afecţiunilor dentare au la bază utilizarea fluorului. Folosit în mod corespunzător, acesta are un rol benefic participând la îmbunătăţirea calităţii structurilor dentare şi implicit la creşterea rezistenţei acestora.
Fluorul poate fi administrat pe cale generala sau locala. Metodele de fluorizare locală presupun aplicarea la nivelul dinţilor de geluri, paste sau lacuri cu un conţinut crescut de fluor.